Blog

september 2014

Software licensering kerncijfers in het CFO Dashboard!

Door |september 25th, 2014|

 

Software licensering kern cijfers in het CFO Dashboard !

De slagkracht van de organisatie bouwt op functionele software inzet. Mag dit ten koste gaan van niet gebudgetteerde financiële lasten, contract risico’s en governance aantasting?

Wie is software licentie eigenaar, aanspreekbaar op overeenkomsten en licensering risico’s? Is het de holding, de werkmaatschappij of de externe dienstverlener die desktop beheer verzorgt.   Licentie voorwaarden […]

monitor engineering software

Door |september 16th, 2014|

Voor organisaties in constructie en productie is engineering software de meest gewaardeerde en kostbare software asset.  Software inzet en verwerving van software rechten moet dan ook strak worden georganiseerd om de optimale mix van aantallen en toepassingen te bereiken. Voldoende om de job op tijd en binnen budget te realiseren, maar niet meer dan strikt nodig is.

Een paar tips en tricks:

Monitor […]

Who’s auditing

Door |september 16th, 2014|

We hebben allemaal de Gartner cijfers gezien over software auditing activiteiten in 2013.

Maar is het niet een misperceptie om te focussen op compliance eigenschappen van Software Asset Management in plaats van aandacht te hebben voor het aankopen van software licenties?

Omdat compliance onvoldoende gevoel van urgentie oproept om in SAM te investeren, raakt dit organisaties in de kern activiteiten.

Een organisatie moet […]

SAM in beeld bij de CFO – het moet eerst pijn doen!

Door |september 12th, 2014|

Software Asset Management heeft geen uitstraling! De software aanvraag, de uitrol naar de aanvragers en de administratieve afhandeling zijn in elke organisatie immers wel ingericht.

Licenties worden aangekocht en de contracten zijn opgeslagen in een inkoop dossier. Voor een nieuwe medewerker worden licenties bijgekocht. Op operationeel niveau lijkt alles in orde.

Alles is rustig tot het moment dat de leverancier aanklopt voor […]